Latest Rankings

Ranking vuoden 2019 parhaimpiin glutamiinilisäisiin

Ranking vuoden 2019 parhaimpiin glutamiinilisäisiin

Glutamiini on aminohappo, joka voi torjua maitohappoa harjoituksen aikana ja pidentää lihasten palautumisaikoja.

Tästä syystä glutamiini sisältyy useimpiin ennen harjoittelua tarkoitettuihin lisäravinteisiin.

Sillä on elintärkeä tehtävä biosynteesissä. proteiinit ja kaiken aivojen suolistossa pitäminen sujuvasti. Se on myös yksi harvoista aminohapoista, jotka voivat ylittää veri-aivoesteen.

Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että glutamiini ylittää kuitenkin huomattavasti sen roolin proteiinien biosynteesissä. Mitä enemmän opimme siitä, sitä ilmeisemmäksi täydentämisen tarpeesta tulee.

Se on myös tärkeä rakennusosa lihaskudoksen korjaamiseen ja rakentamiseen. Sinänsä siitä on tullut varsin suosittua kehonrakentajien ja kuntoharrastajien keskuudessa.

Glutamiini voi auttaa sinua vahvistumaan, lisäämään laihtunut kehon massaa ja käsittelemään kovempia harjoituksia vähemmän lihaksikkaan ja -vaurioin.

Olemme sijoittaneet kymmenen parhaan joukkoon. glutamiinilisäaineet, jotka saat käyttöösi laadun ja tehokkuuden mukaan.

Sijoitukset

1. Läpinäkyvä Labs BCAA + Glutamiini

Napsauta tästä saadaksesi alin hinta

Läpinäkyvä Labs BCAA Glutamiini on tehokkain tapa saada lihaksen kipua aiempaan aikaan.

Jokainen annos sisältää täydet 5 grammaa l-glutamiinia, mutta se on vain alku. Saat myös massiivisia eight grammaa vegaaniystävällisiä fermentoituja BCAA-lisäyksiä ja 1 gramma kookosvesiuutetta.

Verrattuna erilliseen l-glutamiinijauheeseen, kilpailua ei ole.

Otako BCAA Glutamiinia edeltävä harjoittelu lisää lihaksen kasvua, harjoituksen sisäinen kestävyys tai harjoituksen jälkeinen palautus – tämä on paras maku, luonnollisin tapa lisätä aminohappojasi.

2. MuscleTech Platinum Glutamiini

Tarkista hinta Amazonissa

MuscleTech käyttää erikoistunutta teknologiaa vähentääkseen glutamiinijauheen hiukkaskokoa, jotta se imeytyy helpommin ja on helpompi sekoittaa ravisteluihin ja smoothieihin.

Sen puhtaus ja teho on testattu edistyneillä kemiallisilla analyysivälineillä, joten tiedät, että jokainen 5000 mg: n kauha tulee olemaan puhdasta glutamiinia.

3. Optimaalisen ravitsemuksen glutamiini

Tarkista hinta Amazonilla.

Optimum Nutritionin glutamiinikapselit ovat paras valinta, jos haluat kapselipohjaisen glutamiinilisäyksen. Jokaisessa kapselissa on 1000 mg glutamiinia gelatiinikapselissa, ja siihen on lisätty vain magnesiumstearaattia pitämään sen säilyvyys.

Se on erinomainen niille, jotka etsivät maltillista annosta, ja niille, jotka vihaavat glutamiinijauheen makua. Jos haluat ottaa useita tuhansia milligrammia glutamiinia päivässä, on todennäköisesti parempi valita jauhepohjainen lisä, ja tiukat kasvissyöjät eivät tietenkään tarvitse gelatiinikapselia.

Sitä vastoin melkein kaikki muut voivat olla tyytyväisiä tähän glutamiinilisäykseen.

4. Evlution Glutamiini

Tarkista hinta Amazonilla.

Evlutionin glutamiinivalmiste on 100% puhdasta glutamiinijauhetta. Muita ainesosia ei ole nolla; ei stabilointiaineita, sideaineita eikä aromiaineita.

Tämä ei välttämättä ole sitä mitä haluat, jos et pidä glutamiinin mausta, et ehkä ole fani ottamasta 5000 mg glutamiinijauhetta ilman aromia, mutta vakaville glutamiinin käyttäjille tämä on loistava valinta.

5. BulkSupplements Pure Glutamiini

Tarkista hinta Amazonilla

BulkSupplements on kuningas kun kyse on valtavista määristä erittäin puhtaita lisäravinteita jauhemuodossa. Jos tiedät, että käyt läpi valtavan määrän glutamiinia, sen pitäisi olla sinun valintasi.

Suuret pussit voivat olla hiukan rankkoja, eivätkä ne ole suurimmat suljettaessa, mutta tuotteen itse laatu on mahdoton.

6. Kaged Muscle Glutamiini

Tarkista hinta Amazonilla.

Kaged Muscle käyttää tavaramerkkinsä fermentointiprosessia osittain metaboloidakseen ja aktivoidakseen tämän lisäyksen glutamiinia, minkä pitäisi johtaa tehokkaampaan imeytymiseen ja parempaan hyötyosuuteen.

Jos jotain otetaan niin suurena annoksena kuin glutamiini, tämä saattaa olla vähemmän tärkeä kuin muiden ravintolisien kanssa, mutta se on silti ainutlaatuinen hankinta, jonka saat vain Kaged-lihaksella.

7. MP Necessities Glutamiini

Tarkista hinta Amazonilla.

MusclePharm tuottaa jauhemaista glutamiinilisäainetta, kuten monet kilpailijoista, ja laatu on hyvä: ei vieraita ainesosia, ja jokainen kauha sisältää mojovan määrän glutamiinia.

Suurin haittapuoli on se, että tätä jauhetta valmistetaan samoilla laitteilla kuin muita lisäravinteita, jotka saattavat sisältää gluteenia, meijerituotteita tai munia. Tämä tarkoittaa, että se ei ole oikea valinta, jos sinulla on ruoan herkkyyttä. Muut kilpailijat tarjoavat samanlaisia ​​tuotteita, jotka on varmennettu allergeeneista.

8. BPI Sports 100% puhdas glutamiini

Tarkista hinta Amazonilla.

Tämä jauhemainen glutamiinilisä toimittaa kuusi erilaista metaboloitua glutamiinimuotoa, yhteensä 6500 mg glutamiinia / kannu.

Se sisältää myös 500 mg C-vitamiinia lisää antioksidanttia ja palautumisvoimaa. Glutamiinin annos ja monipuolisuus ovat suuria, mutta puristit eivät pidä keinotekoisista makuista ja väriaineista.

9. Jarrow Formulation Glutamiini

Tarkista hinta Amazonilla

Jarrow Formulas tarjoaa kapselipohjaisen glutamiinilisäaineen, joka on kasvissyöjäystävällinen ja toimittaa 1000 mg glutamiinia kapselia kohti, mutta se ei voi aivan mitata joidenkin muiden puhtautta. valmistajat, jotka valmistavat glutamiinitabletteja. Siellä on muutama liikaa vieraita aineosia, joista muut yritykset selviävät.

10. Nyt Sports activities Glutaminijauhe

Tarkista hinta Amazonista

Nyt Sportsilla on melko vakio glutamiinilisä. Se on jauhepohjainen, siinä ei ole ylimääräisiä ainesosia, ja se tulee 500 gramman pullossa, joka riittää 100 suuriannoksiseen annostukseen.

Nyt Sports ei todellakaan erotu itsestään tällä lisäosalla, ja valitettavasti sen maine on huonompi kuin joidenkin muiden ainesosien laatu, joten päinvastaisen todistuksen esto on todennäköisesti parempi mennä kilpailijan kanssa, joka tarjoaa samanlainen tuote sen sijaan. Siitä huolimatta, tässä täydennyksessä ei ole mitään objektiivisesti vikaa.

Kenen pitäisi ostaa glutamiinia?

Glutamiini on monipuolinen aminohappo, joka on suosituin treenin suorituskyvyn parantamiseksi, treenin palautumisen tehostamiseksi ja ruuansulatuksen ja aivojen toiminnan parantamiseksi.

Se on erittäin suosittu urheilijoiden keskuudessa tutkimuksen ansiosta, joka tukee sen käyttöä sekä ennen kuntoa että sen jälkeen valmisteluissa. Tämä johtuu siitä, että glutamiinilla aminohappona on tärkeä rooli uuden lihaskudoksen synteesissä.

Sitä on jopa tutkittu lisäaineena estämään sarkopeniaa ja lihaksen tuhlaamista – sairaiden, sänkyyn sidottujen tai ikääntyneiden ihmisten lihasmassan menetystä. Glutamiinin uskotaan myös olevan merkitystä uuden biologisen kudoksen synteesissä muualla kehossa, ja sitä on tutkittu intensiivisesti keinona parantaa palautumista haavojen, leikkauksen ja muun ruumiinvamman jälkeen.

Lopuksi, glutamiini on yksi harvoista aminohapoista, jotka voivat ylittää veri-aivo-esteen, ja tämän kyvyn vuoksi se saattaa pystyä parantamaan muistia ja kognitiivisia toimintoja.

Tämän suuren monipuolisuuden, glutamiini voi tukea ainakin kolmea kehon laajaa toimintaa: lihassynteesi ja palautuminen, ruuansulatuksesi terveys ja kognitiivinen toiminta. Jos etsit parannuksia jollain näistä terveyden aloista, glutamiini saattaa olla tutkimuksen arvoinen.

Kuinka sijoitimme

Kun kehitimme glutamiiniluokitusta, pidimme puhtauden ja laadun etusijalla. Glutamaatti on melko paljon tutkittu lisäosa, joten jos käytät sitä, haluat todennäköisesti noudattaa tutkimuspohjaista protokollaa. Tästä syystä keskityimme yksinomaan puhtaaseen glutamiiniin.

Vaikka jotkut BCAA- ja treenin jälkeiset lisäravinteet perustuvat glutamiiniin tai sisältävät sen tärkeänä aineosana muiden tärkeiden aminohappojen rinnalla, nämä tuotteet eivät ole paras valinta, jos etsit nimenomaan tieteellisesti validoituja protokollia glutamiinin täydentämiseksi.

Sellaisena jätimme nämä sekoitetut tuotteet pois listallamme ja harkitsimme useless puhdasta glutamiinilisäyhdistelmää.

Jäljellä olevien glutamiinituotteiden joukosta punnitsimme jauheen suhteelliset hyödyt ja haitat verrattuna kapselimuotoisiin lisäyksiin.

Joillakin glutamiinisovelluksilla, jotka vaativat suuria päivittäisiä annoksia, jauhepohjaiset lisäravinteet tekevät helpoksi ottaa paljon glutamiinia kerralla tai sekoittaa sen proteiini-ravisteluun tai ateriankorvikkeeseen. Jauheet voivat kuitenkin olla hieman sotkuisia, ja voi olla vaikeaa mitata tarkka annos, jos sinulla ei ole tarkkuusasteikkoa.

Pienemmille annoksille kapselit ovat paljon kätevämpi valinta. Koska sekä kapseleilla että jauheilla on kapeat sovellutuksensa, sisällytimme molemmat sijoitukseemme. Käytimme kuitenkin hiukan erilaisia ​​arviointiperusteita kapseleihin perustuvien glutamiinilisäaineiden ja jauhepohjaisten glutamiinilisäysten arvioimiseksi.

Jauhepohjaisille lisäaineille palkinnoimme 100% puhdasta glutamiinituotetta, jotka käyttivät riippumattomia laboratoriotestauksia puhtauden todentamiseksi ja joilla oli sertifiointi parhaimmistoon. hyvät valmistusprosessit.

Kapselipohjaisia ​​täydennyksiä varten etsimme tuotteita, jotka pitivät lisäaineet ja stabilointiaineet minimissä. Meillä oli lievä etusija kasvisselluloosapohjaisiin kapseleihin verrattuna eläinpohjaisiin gelatiinikapseleihin, mutta tämä ei ollut kaupanpitäjä.

Kapselipohjaiset lisäravinteet kohtasivat lisävaatimuksen, jonka mukaan annostuksen on oltava vähintään 1000 mg kapselia kohden, koska glutamiiniannos on tyypillisesti useita grammia päivässä. Tämä vaatimus tyrmäsi paljon tuotteita, jolloin jäljelle jäi useless muutama korkealaatuinen kapseli.

Arvioimme jäljellä olevat jauhe- ja kapselipohjaiset glutamiinilisäaineet yleisen laadun perusteella yllä olevien kriteerien perusteella, mikä johti lopulliseen sijoitukseen parhaista käytettävissä olevista glutamiinilisäaineista.

hyödyt

Glutamiini on ehdollisesti välttämätön aminohappo. Vaikka glutamiini luokitellaan ei-välttämättömäksi aminohapoksi (eli kehomme voivat tuottaa sitä), tietyissä olosuhteissa siitä tulee välttämätöntä aminohappoa.

Ruuhka-aikojen (kuten sairaus tai vamma) aikana elimistö ei pysty luomaan tarpeeksi glutamiinia, ja siksi sen on luotettava ravintolisäykseen (ruoan tai pillereiden avulla) täyttääkseen kehon korkeat vaatimukset (1).

L-glutamiinin kaksi muotoa: vapaa muoto (normaali) tai Alanyl L-glutamiini. Molemmat muodot tarjoavat samat edut ja ne voidaan kuluttaa ennen harjoittelua tai heti treenien jälkeen maksimaalisen imeytymisen ja vaikutuksen saavuttamiseksi.

alanyyli-l-glutamiini on kahden aminohapon: glutamiinin ja L-alaniinin yhdistelmä. Syynä siihen, että se on suosittu, on se, että koska se voidaan sulattaa paremmin ja se on vakaampi, minkä vuoksi se sisältyy moniin BCAA-sekoituksiin. Lisäksi tyhjään mahaan on helpompaa ottaa kuin tavallisella l-glutamiinilla.

Kaikki eivät nautti popping-pillereistä ja vaikka glutamiini on ehdollisesti välttämätöntä, nykyaikaiset ruokavaliomme eivät suosii koko ajan glutamiinirikkaita ruokia. Tässä on luettelo elintarvikkeista, joissa on runsaasti glutamiinia, joten pillereiden tai jauheiden täydentäminen ei ole aina välttämätöntä.

On suositeltavaa kuluttaa 2-Three annosta näitä ruokia päivittäin: spirulina, ruohoa sisältävä naudanliha, raejuusto, luuliemi, parsa, kalkkuna ja villi kala (turska tai lohi).

Glutamiini parantaa immuunisuutta. Glutamiini on vastuussa tehostetusta immuunipuolustuksesta. Kuten yksi lääketieteellinen tutkimus huomautti, glutamiini säätelee IgA-vasta-ainetta. Tämä spesifinen vasta-aine hyökkää vieraita, haitallisia bakteereja samoin kuin viruksia vastaan. Mitä paremmin elimistösi säätelee tätä vasta-ainetta, sitä nopeammin se voi hyökätä hyökkääjiin ja sitä paremmin olet valmis mihin tahansa terveysuhkiin.

Glutamiini helpottaa nopeampaa treenin palautumista. Voimakkaan painoharjoituksen tai muun muun harjoituksen jälkeen stressitasot nousevat ja glutamiinilla on suuri kysyntä. Ruokavaliossa normaalisti esiintyvä glutamiinimäärä ei riitä kattamaan kaikkia emäksiä. Siksi jotkut lisäravinteet ovat kunnossa.

Glutamiinilisäys voi auttaa lihaksia kestämään kauemmin ja ajamaan kovemmin puristamaan kaiken liikuntasi. Lisäksi sen on osoitettu parantavan lihasten nesteytystä (2). Lisää nesteytystä johtaa vähemmän lihasvaurioihin ja nopeuttaa palautumisaikaa treenin kannoista.

Glutamiinin on osoitettu parantavan vuotavaa suolisto-oireyhtymää. Vuotava suolen oireyhtymä (tai suoliston läpäisevyys) on nykyään yleinen ongelma, ja se vaikuttaa miljooniin. Vuotavien suolisto-oireyhtymien on osoitettu aiheuttavan kroonisia tulehduksia kehossa ja katalysaattoreita sairauksille, kuten lupus, migreeni, niveltulehdus ja multippeliskleroosi.

Glutamiini on tärkeä polttoaineen lähde soluille – etenkin ohutsuolessa. Yhdessä tutkimuksessa, jossa tutkittiin 20 sairaalapotilasta, havaittiin, että täydentäminen L-glutamiinilla vähensi yleistä suoliston läpäisevyyttä (3). Sittemmin on tehty lisätutkimuksia, ja ne kaikki ovat osoittaneet, että glutamiinilisäys voi tosiasiassa parantaa vuotavan suolen oireyhtymän ja se on numero 1 aminohappo, joka auttaa korjaamaan.

Glutamiini tehostaa kasvuhormonia 400%. Ihmisen kasvuhormoni (HGH) on upea hormoni, joka auttaa kehoa rakentamaan lihaksia, polttamaan rasvaa ja pysymään terveinä. Sitä on kutsuttu myös nuorishormoniksi sen kehon ikääntymistä estävien vaikutusten vuoksi.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että glutamiinilisäyhdistelmän jälkeen HGH-tasot ovat nousseet lähes 400% (four).

Tämä massiivinen hormonaalinen vaste (jonka yksilö maksaa 1000 dollaria injektiota kohti) johtaa lisääntyneeseen RMR: ään (lepovaihdunnan nopeus) polttaen enemmän rasvaa, suojaa lihaksia katabolismista ja auttaa rakentamaan lisää lihaksia (5).

Glutamiini taistelee maitohapon aikana harjoitus. Oletko koskaan tuntenut polttavaa tunnetta kun harjoittelet? Kun treenaat kovasti, kehosi kerää maitohappoa vastauksena väsymykseen ja kehosi ei pysty tuottamaan tarpeeksi happea. Jonkin ajan kuluttua lihaksesi epäonnistuvat maitohapon kertymisen vuoksi.

Mitä enemmän maitohappoa pystyt sietämään, sitä kovemmin ja pidempään voit siirtää harjoittelua antaen parempia tuloksia joka kerta kun käyn kuntosalilla. Onneksi glutamiini voi auttaa sinua sietämään korkeampia maitohappotasoja – LSU: ssa tehtyjen tutkimusten mukaan.

Useless 2 g glutamiinia täydennettynä, lisääntyneillä bikarbonaattipitoisuuksilla ja kasvuhormonilla 90 minuutin ikkunan aikana. Bikarbonaattipuskurit ovat niitä, joita elin käyttää torjumaan happamuuden muodostumista (kuten maitohappo). Siksi glutamiinin ottaminen ennen seuraavaa harjoitteluasi voi auttaa sinua kestämään pidempään ja puristamaan viimeiset 2–Three toistoa.

Glutamiini voi auttaa traumaan ja palovammoihin. Kuten tiedämme, vammojen aikana glutamiinilla on suuri kysyntä; niin paljon, että sitä on täydennettävä. Kuitenkin se tarjoaa upeita parantavia etuja. Ota palovamman uhrit.

Yhdessä kaksoissokkotutkimuksessa tutkittiin 45 aikuista, joilla oli vakavia palovammoja. Talteenottoa varten joillekin heistä annettiin seoksia glutamiinin kanssa, toisille ei. Tutkijat havaitsivat, että kuolleisuusaste laski, virukset torjutaan ja veren infektiot polttohaavoista vähenivät merkittävästi – niillä, jotka ottivat glutamiiniseosta.

Glutamiini voi nopeuttaa leikkauksen jälkeisiä palautumisaikoja. Onneksi keho ei tiedä eroa vahingossa tapahtuneen ja valinnaisen trauman välillä. Satunnaistetut tutkimukset ovat osoittaneet sen: Potilaat, jotka saavat glutamiinilisärahoitusta postoperatiivisilla potilailla, lyhensivat sairaalassa olon pituutta. Glutamiinilla on monenlaisia ​​rooleja ihmiskehossa, mutta erottuva on sen tuki vieroitukselle. Erityisesti vieroitus vie paljon ammoniakkia. Korkeat ammoniakkipitoisuudet voivat olla vaarallisia kehossa ja merkki maksa- tai munuaisvaurioista.

Glutamiini toimii puskurina nousevia ammoniakkitasoja vastaan ​​muuttaen ylimääräisen aminohapoiksi ja sokeriksi (6). Tämä estää liiallista kertymistä kehossa ja pitää kaiken sujuvana. Glutamiinilisäys ei kuitenkaan ole parannuskeinoa ja jos epäilet korkeaa ammoniakkipitoisuutta – hakeudu heti lääkärin hoitoon.

Glutamiini voi auttaa muistissa, keskittymisessä ja huomiossa. Glutamiini on yksi monipuolisimmista ja sen kyky ylittää veri-aivoeste antaa sille ainutlaatuisen edun. Sitä kutsutaan usein aivojen polttoaineeksi, koska glutamiinia käytetään GABA: n ja glutamiinihapon luomiseen – kahteen tärkeimmistä välittäjäaineista, jotka osallistuvat ajatteluun, muistin ja mielialan säätelyyn (7).

Glutamiini kääntää lihaksen tuhlauksen. Intensiivisen harjoituksen jälkeen kehosi on köyhdytetty aminohapoista, erityisesti glutamiinista. Tämä on täydellinen lihaksia hukkaava tila eli lihaksen katabolismi. Täydennys glutamiinilla heti harjoituksen jälkeen voi pysäyttää lihasten katabolismin kuolleena sen teillä (9).

Se voi auttaa nukkuneita potilaita entistä enemmän. Tutkimukset ovat osoittaneet, että suun kautta tapahtuva lisäys glutamiinilla voi kääntää lihaksen tuhlauksen potilailla, joilla on HIV / AIDS tai edennyt syöpä (10).

Glutamiini osoittaa varhaisessa tutkimuksessa jonkin verran lupausta masennuslääkkeenä. . Vaikka glutamiini on tunnettu välittäjäaine, sen mahdollisesta käytöstä aivojen kemian modulointiin terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi on ollut yllättävän vähän tutkimusta.

Joitakin alustavia töitä on kuitenkin tehty, kuten yksi tutkimus, jonka Etelä-Korean tutkijaryhmä julkaisi vuonna 2018 Neuropharmacology-lehdessä (11). Tutkimuksessa tutkittiin glutamiinin vaikutuksia tiettyyn aivojen alueeseen, jota kutsutaan mediaaliseksi etupintakuoreeksi.

Tutkiessaan glutamiinin ja siihen liittyvien biokemiallisten yhdisteiden vaikutuksia tutkijat havaitsivat, että glutamiini kykenee aiheuttamaan samanlaisia ​​kemiallisia muutoksia kuin masennuslääkkeissä.

Nämä tulokset viittaavat siihen, että glutamiini voisi olla käyttökelpoinen masennuksen hoidossa, vaikka yksittäisten hermosolujen tutkimukset mikroskoopin alla ovat kaukana kliinisistä tutkimuksista glutamiinilisäaineiden käytöstä masennuksen hoitamiseksi. Silti se on lupaava raja käyttää yksinkertaisia ​​aminohappoja masennukseen.

Glutamiini voisi auttaa parantamaan verisuonten terveyttä. Jotkut tuoreemmat tutkimukset glutamiinin käytöstä täydentäjänä ovat tutkineet sitä yhdessä muiden yhdisteiden kanssa, jotka osallistuvat samoihin biokemiallisiin reaktioihin, joihin glutamiini osallistuu.

European Journal of Medical Vitamin -julkaisussa julkaistu vuoden 2015 tutkimus. biokemialliset reaktiot, joihin glutamiini osallistuu motivoidakseen kliinistä tutkimusta lisäaineesta, joka yhdisti glutamiinin HMB: n ja L-arginiinin kanssa tutkimuksessa, joka koski 31 aikuista, 65-vuotiaita ja sitä vanhempia (12).

Tutkimus jakoi vapaaehtoiset kahteen ryhmään, joista toinen sai lumelääkelisäaineen, kun taas toinen ryhmä sai lisäyksen, joka antoi kolme grammaa HMB: tä, 14 grammaa glutamiinia ja 14 grammaa L-arginiinia.

Aikuisia seurattiin 24 viikon ajan, jonka aikana tutkijat seurasivat kaikkien koehenkilöiden verisuonitoimintaa käyttämällä tekniikkaa, jota kutsutaan virtausvälitteiseksi laajentumiseksi, joka mittaa kuinka helposti veri voi virtaa verisuonien läpi.

Tutkimuksen lopussa tutkijat havaitsivat verenvirtauksen lisääntyneen 27%. Nämä muutokset olivat tärkeitä, koska verisuonten toiminta on tunnistettu itsenäiseksi sydänsairauksien riskitekijäksi ja verisuonten toiminta heikkenee yleensä vanhetessasi.

Tämän tutkimuksen ansiosta tiedämme, että glutamiini voi olla hyödyllinen yhdessä muiden aminohappojohdannaisten kanssa verisuonten toiminnan parantamiseksi.

Haittavaikutukset

Glutamiini voi aiheuttaa lisääntynyttä janoa ja kuivumista, koska se kykenee pitämään vettä kehossa. Muita mahdollisia sivuvaikutuksia ovat huimaus, masennus, unettomuus, päänsärky ja ihottumat.

Niin kamala kuin kaikki nämä ääni, on sanottava, että yliannostuksen ja sivuvaikutusten mahdollisuus on melko vähäinen. UMMC: n mukaan glutamiini on turvallista vähintään 14 g: n annoksina.

Diabeetikoiden tulisi olla varovaisia ​​glutamiinin käytön suhteen, koska on osoitettu, että ne metaboloivat glutamiinia epänormaalisti. Henkilöiden, joilla on maksa- tai munuaisongelmia, on ensin otettava yhteys lääkäriin.

Suositeltu annos

Keskimääräiselle joelle 10 g jaettu 2 annosta on runsaasti glutamiinia. Vakaville urheilijoille annostelu kaksinkertaistetaan 20 g: aan vuorokaudessa (jaettuna kahteen annokseen).

Vaikka glutamiinin pitkäaikainen täydentäminen ei ole osoittanut aiheuttavan mitään ongelmia, kehon liiallisen kertymisen välttämiseksi kannattaa täydentää B-vitamiineilla (erityisesti B12). Ne auttavat hallitsemaan glutamiinitasoja ja varmistavat, että et saa liikaa hyvää.

Glutamiini voidaan ottaa pillereillä tai jauheilla.

Tehdään yksi asia selväksi: yhden ottamisella ei ole fysiologista etua. tai toinen tässä, jos annokset ovat samat. Se todella kuuluu useless kolmeen asiaan: hinta, maku ja mukavuus. Maku on jauheen muodossa merkityksetön. Et tuskin huomaa sitä. Hinnan suhteen kapselit ovat yleensä kalliimpia kaiken kapselointiprosessin takia.

UKK

Okay: Mikä on glutamiini?

A: glutamiini on aminohappo, jota käytetään monissa biologisissa prosesseissa. Sitä pidetään teknisesti "ei-välttämättömänä", mikä tarkoittaa, että kehosi voi syntetisoida glutamiinia yksinään muista aminohapoista tarvittaessa.

Vaikka elimistösi voi syntetisoida glutamiinia muista yhdisteistä, se ei tarkoita, että sen kuluttamiseen osana ruokavaliota ei olisi mitään etuja.

Okay: Mihin glutamiinilisää käytetään?

A: glutamiinilla on monenlaisten biologisten käyttötarkoitustensa vuoksi monenlaisia ​​terveydellisiä etuja. Urheilijat käyttävät sitä usein parantamaan suorituskykyä, lisäämään kasvuhormonitasoa ja parantamaan paranemista erityisen kovien harjoitusohjelmien jälkeen.

Koska se kykenee parantamaan toipumista, sitä käytetään myös sairaaloissa traumaan palautumiseen. Mutta glutamiinilla on merkitystä myös aivojen kemiassa, immuunijärjestelmän ja ruuansulatusjärjestelmän toiminnassa, ja se voi jopa parantaa verisuonten toimintaa, kun sitä käytetään yhdessä muiden aminohappojohdannaisten kanssa. Vaikka glutamiini on yksinkertainen molekyyli, sillä on valtava määrä käyttötarkoituksia.

Okay: Mitkä ruuat sisältävät paljon glutamiinia?

A: Koska glutamiini on aminohappo, löydät sen monista erilaisista proteiinirikkaista ruuista. Tähän sisältyy munat, maito, juusto, tofu, linssit, kala ja kana, muutamia mainitakseni.

Vaikka kasvissyöjille ja vegaaneille on hiukan vaikeampaa saada paljon glutamiinia, lähteistä kuten linsseistä, papuista ja pinaatista, sinun pitäisi silti pystyä saamaan hyvä määrä glutamiinia ruokavaliosta.

Jos haluat lisätä glutamiinin määrää entistä enemmän, lisäosa on hieno tapa edetä, koska se antaa sinulle suoran hallinnan

Okay: Milloin sinun tulee ottaa glutamiinia?

A: Lähes kaikki tutkimukseen perustuvat protokollat ​​jakavat päivittäisen glutamiiniannoksen useisiin pienempiin annoksiin. Esimerkiksi, jos tavoitteena oli ottaa 10 grammaa glutamiinia päivässä, voit jakaa tämän kokonaisannostuksen viiteen kahden gramman annokseen, jotka jakautuvat koko päivän ajan.

Näin toimimalla tulisi varmistaa, että kehosi saa tasaisen määrän glutamiinia koko päivän ajan, mikä maksimoi hyödyt.

Okay: Onko glutamiini hyödyllinen painonpudotuksessa?

A: Glutamiinia ei ole tutkittu voimakkaasti painonpudotuksen suhteen, mutta yksi tutkimus osoittaa, että glutamiini voisi indusoida kylläisyyttä ja lisätä rasvan hapettumista (13).

Glutamiinia käytetään usein estämään lihaksen tuhlaamista sairaalahoidossa olevilla ihmisillä, mutta sen vaikutusmekanismin uskotaan lisäävän lihasmassaa.

Joten voi olla oikeampaa sanoa, että glutamiinilla on joitain käyttömahdollisuuksia tapana menettää rasvaa, mutta ei välttämättä koko ruumiinpainoa, koska se voi myös auttaa kasvattamaan lihasmassasi.

Lisääntynyt rasvan hapettuminen ja vähentynyt nälkä glutamiinin nauttimisen jälkeen ei saisi olla yllättävää vaikutusta, koska proteiinijauheen tiedetään yleisesti ottaen lisäävän energiamenoja ja sillä on ruokahalua vähentävä vaikutus.

Okay: Kuinka kauan kestää glutamiinin suolen korjaus?

A: glutamiinia on tutkittu mahdollisena lääkkeenä vuotavaan suolisto-oireyhtymään, mutta sen vaikutuksen aikataulu on melko pitkä. Suurin osa tutkimuksista on useita kuukausia; jotkut kestävät yli vuoden (14).

Vaikka sinun ei pitäisi tulkita tätä tarkoittavan, että glutamiinin toimiminen vie välttämättä niin kauan, se on silti aikataulu, jonka tutkimuksia suunnittelevien tutkijoiden mielestä on riittävä kuvaamaan glutamiinin hyödyt vuotavaan suolistoon.

Okay: Kuinka otat glutamiinia?

A: Glutamiini voidaan ottaa kapselina tai jauheena. Paras menetelmä glutamiinin ottamiseksi on jakaa päivittäinen annos kolmeen, neljään tai jopa viiteen yhtä suureen osaan ja jakaa ne tasaisesti koko päivän ajan.

Joten jos otat 12 grammaa glutamiinia päivässä, voit ottaa kolme grammaa annosta neljä kertaa päivässä. Jos käytät kapseleita, on helppoa laskea oikea määrä pillereitä oikealle annostukselle. Jos käytät jauhetta, voit käyttää kauhaa tai käyttää vaakaa, jos haluat olla tarkempi.

Jauhemuotoinen glutamiini on helppo sekoittaa proteiini-ravisteluun, smoothieen tai vihreään juomaan. Sinun on oltava hieman luova siitä, kuinka sovittaa glutamiini ruokavalioosi, mutta annosten jakaminen on paras ja tehokkain tapa ottaa glutamiinilisäaineita.

Okay: Onko glutamiini BCAA?

A: Ei, glutamiini ei ole haarautuneen ketjun aminohappo. Useless valiini, isoleusiini ja leusiini ovat haarautuneita ketjuja.

Nämä kolme BCAA: ta ovat kuitenkin kriittinen tarjonta molekyyliprekursoreille, joita kehosi käyttää glutamiinin syntetisointiin, kun ruokavaliosi tai täydentävä tarjontasi ei riitä.

Joten vaikka glutamiini ei ole yksi kolmesta haarautuneen ketjun aminohaposta, BCAA: ien ja glutamiinin välillä on syvä kemiallinen yhteys.

Okay: Mitä eroa glutamiinilla ja L-glutamiinilla on?

A: L-glutamiini viittaa luonnossa esiintyvään glutamiinin molekyylimuotoon. Monilla molekyyleillä on ”peilikuva”, joka on mahdollista syntetisoida, ja glutamiini ei ole poikkeus.

On mahdollista tehdä ”D-glutamiini” laboratoriossa, joka on peilikuva L-glutamiinista, jota ei käytetä ihmisissä, mutta jota käytetään hiirissä.

Kuitenkin kaikissa tapauksissa edistyneiden biokemialaboratorioiden ulkopuolella, Voit olettaa, että “glutamiini” viittaa glutamiinin luonnossa esiintyvään L-muotoon. Esimerkiksi kaikki tässä artikkelissa tarkastellut tutkimukset ovat koskeneet vain glutamiinin L-muotoa.

Okay: Mitä glutamiini tekee harjoittelullesi?

A: glutamiini on erittäin suosittu ainesosa treenin jälkeisissä lisäravinteissa, ja sitä käytetään usein yksinään tehostamaan palautumista vaikeiden harjoitusten jälkeen.

Glutamiinilla on avainrooli lihaskudoksen synteesissä ja ylläpidossa, joten vaikean kuntosalin jälkeen kun lihakset ovat vaurioituneet, glutamiini auttaa korjaamaan vaurioituneet lihassolut.

Toivottavasti palautat lihaksesi entisen tilan ulkopuolelle, mikä johtaa riittävään palautumiseen, mikä johtaa pitkällä aikavälillä voiman ja koon lisääntymiseen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Kerta

sen lihasten rakennusta, urheilullista suorituskykyä tai vuotoa parantavan suolen vuoksi glutamiinin tulisi olla osa päivittäistä ruokavaliota.

Löydät sen elintarvikkeista, mutta saadaksesi parhaat tutkimustulokset, sinun kannattaa ottaa glutamiinilisä. Jaa lisäosa useisiin annoksiin, jotka otetaan päivän aikana parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Jos haluat BodyNutritionin nro 1 glutamiinisuosituksen, napsauta tätä.

! -Toiminto (f, b, e, v, n, t, s)
Jos (f.fbq) tuotto; n = f.fbq = funktio () n.callMethod?
n.callMethod.apply (n, argumentit): n.queue.push (argumentit);
jos (! f._fbq) f._fbq = n; n.push = n; n.loaded =! zero; n.model = '2.zero';
n.queue = []; t = b.createElement (e); t.async =! zero;
t.src = v; s = b.getElementsByTagName (e) [0];
s.parentNode.insertBefore (t, t) (ikkuna, dokumentti, 'käsikirjoitus',
'Https://join.fb.internet/en_US/fbevents.js');
 fbq ('init', '288290488016650');
fbq ('raita', 'PageView');