awake awaken Awakening Direct Air Capture EARTH Earth Featured Ecology green Home Center Latest Peter Diamandis Positive News Tech technology Uplifting News

Peter Diamand- Rakennus ohuesta ilmasta ja hiilivallankumouksesta

co2_metanoli-herättää-520

Kuvittele, että polttoaineita, muoveja ja betonia valmistetaan "ohuesta ilmasta". Se on suoran talteenoton (DAC),

lupaus tekniikasta, joka hajottaa perusteellisesti nykypäivän öljytaloutemme.

Jäljittelemällä sitä, mitä luonnossa jo tapahtuu, DAC käsittää lähinnä teollisen fotosynteesin, hyödyntäen aurinkovoimaa vetääkseen hiiltä suoraan ilmakehästä.

Tämä siepattu hiili voidaan sitten muuttaa lukuisiksi kulutustavaroiksi, jotka kattavat polttoaineita, muoveja. , kiviaines ja betoni (kirjoittaessani tätä blogia, minäkin pukeudu hiilellä 3D-painettuja kenkiä).

Olennainen osa jokaista maapallon elämänmuotoa, hiili on valmistuksen, energian, kuljetuksen,

Ja seuraavien 10 vuoden aikana hiilen hankinta ilmasta tulee kustannustehokkaammaksi kuin maasta peräisin oleva hiili (öljy).

Vuoteen 2030 mennessä hiilen talteenotto ja käyttö (CCU) teollisuuden odotetaan nousevan 800 miljardiin dollariin. Ja vuoteen 2050 mennessä McKinseyn mukaan tämä määrä nousee yli 4X four biljoonan dollarin markkinoille.

Mutta aloitetaan perusasioista …

<img class="aligncenter size-full wp-image-119585" src="https://gobushido.com/wp-content/uploads/2019/08/1566328528_798_peter-diamand-rakennus-ohuesta-ilmasta-ja-hiilivallankumouksesta.jpg" alt=" CE: t – suora-ilma-sieppaus-järjestelmä – herättävät [19659011] Suora talteenotto: Mitä ja miten

Hiilidioksidin talteenotto saattaa tuntua vanhoilta uutisilta, yleensä kirjoitettuna kohtuuttoman kalliiksi ja epärealistisiksi.

Mutta DAC muuttaa nopeasti pelin sääntöjä ja kykenee imemään valtavia määriä hiilidioksidia ilmasta missä tahansa ja milloin tahansa.

Ensimmäisen sukupolven CCS (hiilidioksidin talteenotto ja varastointi) käytti Point Supply Capture -nimistä tekniikkaa nostamaan hiilidioksidia suoraan savupinoista ja pumppaamaan sen maahan pysyväksi sekvestoimiseksi.

Tämä prosessi kuitenkin vaati massiivisia teollisuuslaitoksia, jotka oli kytketty hiilidioksidipäästöpisteisiin, mikä mahdollistaa paljon vähemmän joustavuutta.

DAC sitä vastoin voidaan käyttää missä tahansa, täysin riippumatta päästökuvista.

Tämä johtuu siitä, että CO2 jakautuu tasaisesti. sisällä t hän ilmapiiri. Kalifornian Los Angelesin yläpuolella on yhtä paljon hiilidioksidia kuin Patagonian aavikon yläpuolella. Ja DAC: n kannalta tämä tasavertainen jakelu tarkoittaa vähentyneitä kuljetuskustannuksia.

Joten miten se toimii? Vaikka muutamia erilaisia ​​tekniikoita on kehitetty, yleisimpiä ovat teollisuusmittarit, jotka välittävät ympäröivää ilmaa suodattimen läpi. Jälkimmäinen komponentti käyttää sitten kemiallista adsorbenttia (joka pitää molekyylit ohuen kalvon muodossa pinnallaan) puhtaan, varastoitavan hiilidioksidivirran tuottamiseksi.

Mutta itse hiilen arvon ulkopuolella, DAC voisi toimia negatiivinen hiilitekniikka, joka auttaa meitä sulkemaan ilmakehän hiilidioksidin samalla synnyttäen runsaasti materiaalituotteita.

 eyesareonpla-awaken

nykypäivän suurimmat pelaajat

Yritykset, kuten International Thermostat, Carbon Engineering, ja Climeworks ovat nyt DAC-tekniikan huipputasolla, ja sieppaavat ennätykselliset määrät hiilidioksidia ilmakehästä.

Juuri viime lokakuussa (2018) Kansallisen tiedeakatemian (NAS) raportti totesi jopa, että DAC voisi olla riittävän toteutettavissa saavuttamiseksi. maailmanlaajuinen adoptio useless seuraavien three vuoden aikana. NAS: n arvioiden mukaan, kun hiilidioksidin talteenoton hinta laskee alle 100–150 dollaria hiilitonnilta, ilmaan otettu hyödyke on taloudellisesti kilpailukykyinen perinteisesti hankitulla öljyllä.

Raportin julkaisemisen jälkeen DAC on saavuttanut valtavan vetovoiman. Invoice Gatesin tukema hiilitekniikka päätti äskettäin 68 miljoonan dollarin C-sarjan rahoituskierroksen ja väittää nyt pystyvänsä saavuttamaan hiilidioksidin talteenotossa vain 94 dollaria tonnilta, mittakaavassa.

Tai ota sveitsiläinen startup Climeworks, joka on äskettäin ottanut käyttöön kolmannen DAC: n. saatuaan pohjoiseen 35 miljoonan dollarin rahoituksen Zürcher Kantonal Bankilta.

Vielä yksi haastaja, International Thermostat on jo osoittanut, että sen tekniikka pystyy poistamaan hiilidioksidipäästöjä useless 120 dollaria tonnilta toimitiloissaan Huntsvillessa, Alabamassa. Ja mittakaavassa käynnistysyritys ennustaa voivansa saavuttaa DAC: n useless 50 dollarilla tonnilta.

International Thermostat on nyt sulkenut kaupat Coca-Colan teollisuusjättiläisten kanssa, jotka pyrkivät käyttämään DAC: ta monenlaisiin käyttötapauksiin. hanki hiilidioksidijuomien hiilidioksidipäästö Exxon Mobilelle. Useless muutaman seuraavan vuoden aikana tämä jälkimmäinen öljy- ja kaasujättiläinen aikoo olla edelläkävijä DAC: n ja polttoaineen kaupassa globaalin termostaatin tekniikoiden taustalla.

DAC: n perusmenetelmää yllä selitettäessä, Carbon Engineeringin lähestymistapaan sisältyy kalium. hydroksidiliuos. Tämä reagoi CO2: n kanssa muodostaen kaliumkarbonaattia, joka – prosessissa – poistaa tietyn määrän hiilidioksidia sen läpi kulkevasta ilmasta.

Vaikka ilmajäännöksiä, jotka sisältävät vähemmän hiilidioksidia, vapautuu, lopullinen liuos käsitellään sitten erotumaan siepattu hiilidioksidi.

Kun hiilen talteenotto on valmis, prosessit kuten DAC-johdetut polttoaineet voivat alkaa.

 MzA2OTc1OA-hereillä

suorat ilman talteenottopolttoaineet

tietotaito muuntamiseen. ilmaa polttoaineeksi on ollut noin sata vuotta tai enemmän. Loppujen lopuksi se on tapa, jolla kaikki kasvien elämä kasvaa. Mutta toistaiseksi ei ollut halpaa ja runsasta hiilidioksidilähdettä.

Miljoonien vuosien ajan kasvilajit ovat talteenottaneet hiilidioksidia, muuntaen sen sokeriksi fotosynteesin kautta. Peräkkäin kasvit ovat sitten joko poltaneet sokerin suoraan tai muuntaneet sokerit hiilivetypolttoaineiksi korkean paineen kautta maan pinnassa pitkien ajanjaksojen ajan.

Teoreettisesti tätä ei ole vaikea tehdä. Prosessi vaatii kaksi vaihetta: ensin elektrolyysi erottaa vedyn H2O: sta. Toiseksi Sabatier-reaktio (1897) ja Fischer-Tropsch-prosessi (1925) johtavat yhdessä hiilidioksidimolekyylin sitoutumiseen vetymolekyyleihin, jolloin syntyy hiilivetypolttoaineita – aivan kuten niitä, joita ostamme huoltoasemilla tai joita käytämme uuneissa.

Pohjimmiltaan DAC käyttää aurinkoa (tai muita uusiutuvia energialähteitä) hiilidioksidin sieppaamiseksi ilmasta, sidottamaan sen vetymolekyyleihin ja luoda palavia polttoaineita, jotka ovat molekyylin kanssa identtisiä maakaasun ja dieselin kanssa.

Toisin sanoen prosessi jäljittelee. akku energian varastointimenetelmässä. Se kuluttaa energiaa auringosta ja varastoi sen pysyvästi hyödynnettävään polttoaineen lähteeseen.

Hyvin pian pystymme todellakin valmistamaan polttoainetta ohuesta ilmasta.

Kuvittele maailma, jota käyttävät hiili-neutraalit polttoaineet. Etuna tässä on osittain se, että DAC-polttoaineissa käytetään samoja infrastruktuurielementtejä – putkia, huoltoasemia ja vastaavia – jotka tukevat jo nykyaikaista fossiilisten polttoaineiden taloudellisuutta. Vaikkakin vanhoja jakelujärjestelmiä, DAC eliminoi ympäristömaksut.

Ehkä jännittävintä, DAC voisi tasoittaa polttoainekustannuksia ympäri maailmaa, demokratisoimalla välittömän pääsyn. Etäiset tai öljykaukana sijaitsevat alueet, joilla on tällä hetkellä korkeat polttoainehinnat, kun otetaan huomioon kaukoliikenne, voivat hankkia oman polttoaineensa maantieteellisestä sijainnista riippumatta. DAC ei vain määrittele perusteellisesti geopolitiikkaa, vaan se on taloudellinen siunaus Australian kaltaisille kansakunnille, jotka eivät enää tarvitse kansainvälisiä öljykuljetuksia.

Mutta vangittu CO2-polttoaine on vain yksi monista jännittävistä esimerkeistä DAC: n poikkeuksellisista potentiaalia.

 A2F-kaavio-herätys

Kaupallisen käytön tapaukset ovat rajattomat.

Muutaman seuraavan vuosikymmenen aikana olemme valmistamassa merkittävän prosenttiosuuden maailman muoveista ja rakennusmateriaaleista ilma.

Otetaan esimerkiksi betoni. Yksi maapallon eniten käytetyistä materiaaleista, toiseksi useless veden lisäksi, betonin osuus maailmanlaajuisista hiilidioksidipäästöistä on mahtava 7 prosenttia.

Kuitenkin, kuten käy ilmi, hiilidioksidin injektointi sementtiin valmistuksen aikana vahvistaa seosta ja tuottaa paljon kestävämpi lopputuote. Tämä prosessi myös sitoo pysyvästi hiilidioksidin sementiksi, mikä suurelta osin kompensoi materiaalin suurta jalanjälkeä.

Tähän mennessä meillä ei kuitenkaan ollut halpaa ja runsasta hiililähdettä tämän saavuttamiseksi. Nykyisellä DAC-tekniikalla ja lähiaikoina tapahtuvilla iteraatioilla toimittajat voivat nyt tuottaa paljon kestävämpää sementtiä alhaisemmilla kustannuksilla.

NRG COSIA Carbon XPRIZE -finalisti CarbonCure on yksi tällainen yritys. Ryhmä on kerännyt yli 9 miljoonaa dollaria ja kehittää nyt uusinta DAC-sovellustaan ​​hiili-neutraalin betonin luomiseksi.

Vielä yksi XPRIZE-finalisti, Carbon Upcycling UCLA, käyttää CO₂: ta luomaan tuotteen nimeltä CO₂NCRETE. Vähähiilisen betoniekvivalenttimateriaalin, CO₂NCRETE ™: n CO 2 -jalanjälki on noin 50 prosenttia pienempi kuin perinteisen betonin. Ja tuote on yhtä elinkykyinen.

Tai ota hiilidioksidin talteenottokone, joka voi luoda hiilen emäksisiä kiinteitä aineita, joita voidaan käyttää monissa sovelluksissa. Ensinnäkin patentoitu CCM-tekniikka liuottaa hiilidioksidin mistä tahansa lähteestä laimeaseen alkaliin ja muodostaa rakennusmateriaalin.

Sukellus nopeasti teknisyyteen: karbonaattiliuos reagoi helposti ja runsaasti saatavissa olevien kalsium- (Ca ++) ja magnesium (Mg ++) suolaveden kanssa saostaen selektiivisesti CaCO3. (Saostettu kalsiumkarbonaatti, PCC) ja MgCO3 · 3H2O (saostunut magnesiumkarbonaatti, PMC).

Menestyksessä nämä muuntamistuotteet ovat hiilenegatiivisia, arvokkaita raaka-aineita, joilla on suuri kysyntä lukemattomilla vanhoilla teollisuudenaloilla. Esimerkiksi PCC-yhdisteitä käytetään tällä hetkellä paperinvalmistuksessa, muovien, maalien ja liimojen valmistuksessa, kun taas tulevia sovelluksia sementtiin ja betoniin kehitetään parhaillaan.

Sementti PMC on toisaalta täysin uusi tuote, joka voi valettu lopulliseen muotoon ja kovetetaan termisesti matalassa lämpötilassa. Seurauksena kiinteään aineeseen tapahtuu spontaani reaktio-sitoutuminen jäykien kiinteiden aineiden (lohkojen, paneelien, laattojen jne.) Muodostamiseksi.

Mutta maapallon ulkopuolella olevan hyödyllisyyden lisäksi DAC pystyi pitämään lukemattomia elintärkeitä sovelluksia planeettavälisissä hankkeissa.

98 prosentin hiilidioksidiatmosfäärillä Mars voisi olla ihanteellinen kohde DAC: lle, puhumattakaan tarvittavien hyödykkeiden optimaalisesta lähteestä. Jotta pystytään kolonisoimaan ja luomaan yhteiskunta Marsilla, DAC voisi auttaa meitä tuottamaan kaiken polttoaineesta ja ruoasta 3D-painettuihin varaosiin ja rakennustyökaluihin.

SpaceX: n suunniteltu Mars-strategia perustuu tänäkin päivänä suuresti CO2-metaanin muuntamiseen rakettipolttoaineeksi. . Samaan aikaan NASA isännöi miljoonan dollarin hiilidioksidimuunnoksen Centennial Challenge -tapahtumaa, jossa kutsutaan joukkueita kehittämään hiilen hyödyntämistekniikoita, jotka muuttavat hiilidioksidista Marsin sokerimolekyyleiksi. ilmapiiri, joka tuottaa materiaalin runsauden lukemattomille päivittäisille tuotteille. Tekemällä hiilidioksidista elintärkeä osa talouttamme, voimme alkaa saada uskomattoman arvon yhdestä pääasiallisesta ilmastomuutoksen aiheuttajastamme, joka päästää tällä hetkellä ”jätteenä”.

Ja siepatun hiilen käyttö on lähes rajatonta. Olipa polttoaine Marsilla, älykkäiden kaupunkien infrastruktuurivarusteet tai päivittäiset muovituotteet, ilmakehän hiilivarannot ovat ilmaisia ​​ottamista varten ja ne muuttavat perusteellisesti globaalia energia- ja materiaalitalouttamme.

Tervetuloa hiiliperäisen runsauden aikakauteen. 19659022] Liity minuun

(1) A360 Government Mastermind: Haluatko vielä enemmän asiayhteyttä siitä, kuinka lähentyvät eksponentiaaliset tekniikat muuttavat yritystäsi ja teollisuudellesi? Harkitse liittymistä Abundance 360: ään, erittäin valikoivaan yhteisöni, joka koostuu 360 eksponentiaalisesti ajattelevasta toimitusjohtajastä, jotka ovat 25 vuoden matkalla kanssani – tai kuten kutsun sitä, ”laskenta singulaarisuuteen”. Jos haluat oppia lisää ja pohtia liittyä vuoden 2020 jäsenyyteen, hae täältä.

Jaa tämä ystäväsi kanssa, varsinkin jos he ovat kiinnostuneita jostakin edellä esitetystä alueesta.

(2) Digitaalinen online-yhteisö: Olen myös luonut digitaalisen / Rohkeiden, runsaasti ajattelevien yrittäjien online-yhteisö nimeltään Abundance-Digital. Abundance-Digital on minun ”onramp” eksponentiaalisille yrittäjille – niille, jotka haluavat osallistua ja pelata korkeammalla tasolla. Napsauta tätä saadaksesi lisätietoja.

 Jaa

(toiminto (d, s, id)
                var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
                if (d.getElementById (id)) palaa;
                js = d.luotaElementti (t);
                js.id = id;
                js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1&appId=319945171351737";
                fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
             (dokumentti, 'käsikirjoitus', 'facebook-jssdk'));