English Blogs Latest

British Airwaysin toimitusjohtaja Alex Cruz on tekniikan, innovoinnin ja lentämisen tulevaisuudessa

British Airwaysin toimitusjohtaja Alex Cruz on tekniikan, innovoinnin ja lentämisen tulevaisuudessa

Viime viikolla istuin British Cruzsin, British Airwaysin puheenjohtajan ja toimitusjohtajan kanssa, paikassa, jossa olemme molemmat liian mukavia ja tuttuja: paikka pitkän matkan lennolle 33 000 jalkaa.

chat oli hyvin yksinkertainen. Hän kuuli viisi ajatusta matka- ja teknologian tulevaisuudesta British Airwaysin sponsoroidun tapahtuman "Pitch On A Plane" aikana yhteistyössä Founders Forumin kanssa, joka on teknologian ja aloitusmaailman eliitin mielen yhteisö. [19659002] Wifi-lennon aikana paneeli, mukaan lukien Alex Cruz ja muut IAG: n johtajat, kuuli suoria kenttiä maasta, kaventamalla viisi matka-aloittavaa finalistia kolmeen asti ja pyytämällä live-kysymyksiä perustajille perustajille ennen London Tech Viikko

Tapahtuma oli osa uutta BA2119-aloitetta, joka keskittyi polttoaineisiin, asiakaskokemukseen ja tulevaisuuden uraan 6,5 miljardin punnan investoinneilla, joiden tarkoituksena oli ottaa British Airwaysin käyttöön vuoteen 2020 ja sen jälkeen.

Mitä tulee "miksi tämä tapahtuma?" Mr. Cruz oli hyvin selvä: tekniikka on lähes kaiken lentoliikennealan tulevaisuus ja se on elintärkeä osa hänen liiketoimintaa.

reca Cruz huomautti, että joskus lentoyhtiö tuntui toisinaan teknologiayritykseltä, joka lentäisi lentokoneita – eikä toisin päin. Täydellisessä maailmassa British Airwaysistä tulisi sama.

Mutta lopulta sinä – henkilö, joka lukee tämän, ei välitä soundbiteistä tai monen miljardin dollarin investointiluvuista, joita lentoyhtiöt rakastavat asiakkaiden tai median eteen. . Huolehdi lentomatkastasi mikroskooppisen ja itsekkään linssin läpi, koska matka on arvokasta, usein kallista ja rajoittuu hyvin rajoitettuun vapaa-aikaan. Ei ole mitään vikaa olla itsekäs täällä, ja kuten kaikki lentoyhtiöt British Airwaysillä on runsaasti tilaa parantaa

Haluatko pienet jonot, haluat, että lentosi lähtee ajoissa, matkatavarasi poistumaan nopeasti ja sinä ' Haluan pysyä yhteydessä niihin, joita rakastat aluksella. Täydellisessä maailmassa kannattaa saada nopeaa ja kannattavaa apua, kun matkasuunnitelmat eivät mene suunnitellusti. Haluaisit myös ketterän mobiilisovelluksen, joka pystyy ratkaisemaan useimmat ongelmasi puhumatta kenellekään. Tämän keskustelun valtakunnassa korvat korvattiin tämän ilmakeskustelun aikana.

Alex Cruz tarjosi äänibiteistä siihen, miksi tämä on sinulle tärkeää

Teknologia auttaa lentoyhtiötä… [19659002] 1) Anna asiakkaille, mitä he haluavat ja odottavat johdonmukaisemmin, ja reagoivat tehokkaammin, kun he eivät voi, kuten vältettävissä olevista asioista, kuten … säästä.

2) Avaa mahdollisuuksia iloita asiakkaita, joilla on vähemmän ”pisteitä” kaikissa vaiheissa matkustusprosessista, varauksesta lennolle pääsyyn matkatavarahakemukseen. Tässä on tuleva innovaatio.

Lyhyesti sanottuna: teknologia auttaa lentoyhtiötä hankkimaan asioita väärin harvemmin, oppimaan siitä nopeammin, kun ne tekevät, ja innovoimaan ja toistamaan tulevia mahdollisuuksia tehdä asioita, joita asiakkaat eivät ehkä odota

Tästä syystä ei ole yllätys, että lentoyhtiö on panostanut voimakkaasti San Franciscon lahden ja Silicon Valley -teknologiayhteisöihin, mukaan lukien "Pitch On A Plane" x Founders Forum -kilpailu. Ryhmien jäseniä ovat Pandoran perustaja, WeTransfer ja HDTV: n, ultraäänen ja muiden takana olevat mielet, ja on ilmeistä hyötyä korvan maaperän lähestymiselle matka-aloitteilla.

Sukellus syvemmälle, kysyin Alex Cruzilta Hangar 51: n, Worldwide Airways Groupin (IAG) innovaatio- ja inkubaatiovarren erityispiirteet, jotka nimettiin selkeästi innoittamaan alueen 51 tunteita, salaperäinen Amerikan lännen "luokiteltu" tukikohta, joka huhutti avaruustekniikkaa – ja ehkä myös ulkomaalaisia. Jos epäilet hänen intohimonsa teknologiaan, sinun on ymmärrettävä, että tämä on mies, joka kysyy, millaista matkapuhelinta käytät, jotta voit arvioida yksityiskohtaisuuttasi siirtymässä trendeihin. Pidän Google Pixel 2 XL: stä erittäin paljon, kiitos paljon.

Hangar 51 auttaa aloittelijoita kymmenen viikon päästä British Airwaysin kaltaisiin lentoyhtiöihin. BA: n tärkeimpiin tietoihin ja tukeen, jotta voitaisiin edistää niiden suurta lentoyhtiön innovaatiotehtävää. Kaikki kuulostaa hyvältä, mutta halusin tietää, saavuttaako se tosiasiallisesti mitään tai on jo? Lyhyt vastaus: kyllä.

Kysyin herra Cruzilta Hangar 51 -hankkeesta, jolla on tai tulee olemaan todellinen innovaatio BA: n ja ehkä myöskään muun lentoyhtiön käyttöön. Cruz vastasi tekniikkaan, jonka lentoyhtiö on pitkään inkuboinut ja joka tehokkaasti käyttää kameroita laajennetussa todellisuudessa tavalla, joka muistuttaa vain videopelejä tai osuma futuristista elokuvaa ”Vähemmistöraportti”. ”Älykkään” videosyötön avulla lentoyhtiö pystyy seuraamaan ja tunnistamaan jokaisen porttiprosessin digitaalisesti, jolloin syntyy jokaisen tapahtuman takana oleva kulta.

Mitä tämä tarkoittaa?

tiedä tarkka aika, kun seisontajarrut pysähtyvät porttiin ja kun suihkusilta on kytketty matkustajille poistumaan. Se tarkoittaa, että kamerat voivat seurata kullakin lastiluukulla, huomaten, mitä on tulossa ja ulos, milloin ja kuinka kauan se kestää. Saatujen tietojen avulla lentoyhtiö voi selvittää alueita, jotka hidastavat asioita tai toimivat hyvin.

Lisäksi tekniikka on * ilmeisesti *, että se pystyy tunnistamaan jokaisen matkustajan visuaalisesti yksilöllisesti tarkastetun laukun. biometrinen lennolle pääsy, joka antaisi lentoyhtiölle mahdollisuuden lähettää push-ilmoituksen, että mainittu laukku on turvallisesti ladattu – ja toivottavasti ei niin, että se ei ollut.

Myös muita: kuten virtuaalinen lentokenttäjonojärjestelmä, joka sallii ihmisten varata paikkansa pussin pudotuskaistaleihin ennen kuin he saapuvat lentoasemalle, niin paljon kuin Disneyn FastPASS antaa innokkaille ratsastajille mahdollisuuden rekisteröidä kiinnostuksensa ratsastaa pitkään ennen kuin he todella suunnittelevat alukselle pääsyä. Monet Hongkongin parhaista ravintoloista tarjoavat samanlaisen virtuaalijonojärjestelmän, joka puolestaan ​​muistuttaa, että se on täysin tuhonnut ruokailupalautukseni muualla maailmassa.

Virtuaalijonopyyntöjen tiedot voivat auttaa lentoyhtiötä arvioimaan parhaan henkilöstön tarpeet , mikä vähentäisi ärsyttävää kipua, kuten odottaa linjassa. Kukaan ei halua odottaa mitään, mihinkään – miksi lentoaseman pitäisi olla erilainen?

 ba_new_club_world_suite_a3505 Mutta entä nyt?

British Airways on koko luokittelussa, kun se tulee teknologian toteutus, mutta uudet aloitteet näyttävät kiihtyvän ainakin osittain johtuen Alex Cruzin tekniikkaa koskevasta pakkomielteestä

Tällä hetkellä lentoyhtiö kärsii toisesta matkaviestintäsovelluksesta, joka on useimpien muiden kanssa viivästynyt sivusto ja laivasto, jossa on tilaa päivittää, ilman taattua wifi kaikissa lennoissa. Ketterä, luotettava mobiilisovellus on korvaamaton maa lentoyhtiöille, joilla on kyky työntää hyödyllisiä ilmoituksia, seurata laukkuja, oppia hintamyynnistä ja tarjota viime hetken lentopäivityksiä. BA harjoittaa tällä hetkellä noin 2/5 näissä asioissa

Vastakohtaan todellinen operatiivinen tehokkuus on noussut tasolle, jossa British Airways sijoittuu kymmeneen kaikkein täsmällisimpään lentoyhtiöön, kiitos ainakin osittain lentoyhtiöiden pakkomielle tietojen louhinnasta. Ei ole mikään salaisuus, että lentoyhtiöasiakkaiden ykkös tekijä tyytyväisyydelle on ajoissa saapuminen.

Alex Cruzin kanssa käydyssä keskustelussa oli selvää, että tietojen käyttö voi tehdä kaiken, mitä maapalvelun miehistöstä kertoo, kuinka monta pulloa samppanjaa ladataan pitkään lento-lento, jotta voitaisiin järjestää paremmin, kun jokainen lentokone parkkii Heathrow'lla auttamaan matkustajia tiiviillä yhteyksillä. Miksi henkilö voi hypätä kolmen terminaalin läpi, jos voit pysäköidä naapuriin?

Lisäksi lentoyhtiö esitteli ensimmäisenä kauko-ohjattuja sähköisiä Mototok-porttihinaimia, jotka ovat päästöjä vapaat ja korvatut hankalat dieselautot. Lisäksi sähköautot otettiin käyttöön asfaltin siirtoihin ja muihin futuristisiin tehokkuuksiin.

Lentoyhtiöiden ensimmäinen Airbus A350-1000: n tänä kesänä julkaiseminen merkitsee merkittävää läpimurtoa monessa mielessä uusimman sukupolven wifi-toimialalla. ja parempi polttoainetehokkuus. Ollaksemme oikeudenmukainen, viivästyminen wifi: hen oli sellainen kuin myöhästyminen uuteen iPhone-käynnistykseen. Monet varhaiset järjestelmät on jo korvattu alavirtanopeuksien takia, ja BA-suihkukoneisiin asennetut uudet järjestelmät ovat nopeimpia taivaalla.

British Airways on myös ollut biometristen Boarding-prosessien varhainen sovitin.

Kokeissa Airbus A380 -laitteet on täytetty kokonaan alle 25 minuutissa, ja poistamalla tarve vetää asiakirjoja on osoittautunut suosituksi ainakin useimpien matkailijoiden kanssa. jotka ymmärtävät, että yksityisyys on nykyajan maailmassa menneisyys. Varhaisena sovittimena lentoyhtiö tulee olemaan kuljettajan istuimessa, koska tämä tekniikka laajenee kaikkiin portteihin ja vähentää lennolle kulkuaikaa jopa ulkomailta ympäri maailmaa.

On vain vähän asioita, joita olen yhtä paljon kuin lennolle 8PM-lennolla Klo 19 ja istuu tunnin ajan. Jos jokainen voisi nousta nopeasti klo 7:35, se luo 35 minuuttia tuottavuutta ja raikasta ilmaa, jota matkustajat eivät tällä hetkellä nauttisi.

Mitä tulevaisuudessa pidetään lentämiseen ja matkojen varaamiseen yleensä?

Mitä tulee tulevaisuuteen, Alex Cruz oli hieman pidempi.

Kun kysyttiin innovaatiosta Varausprosessi, Internetin mullistaminen lipunmyynnissä alle kaksi vuosikymmentä sitten, Cruz julisti, että hänellä oli lopullinen ajatus siitä, missä asiat menivät, mutta eivät halunneet kehittää tarkemmin. Samoin kuin hän tuomitsi puhelimeni, sanoisin hän tuntui siltä, ​​että hän tiesi jotain liian hyvää jakamaan. Voimme vain toivoa. Mutta sitten taas, tasossa, joka oli täynnä Piilaakson teknisiä velhoja, ehkä hän useless suojeli konseptia

Voiko British Airways toisinaan käyttää lentäviä autoja?

Kuka tietää, emme puhuneet siitä, vaan yksi Kolme finalistia, jotka on valittu Pitch Onin lentokoneella, tämä BOAC 747-400, San Franciscosta Lontooseen, oli Reynolds Aero, joukko potilaita, jotka uskoivat, että he ovat halkeneet avaimen vertikaaliseen lentoonlähtöön ja laskeutumiseen. Jos lentoyhtiö osallistuu tuleviin kokeisiin, voitaisiin olettaa, että BA olisi varhaisissa ovissa. Siinä on paljon hyötyä.

On hyvin selvää, että Alex Cruz pelaa pitkään peliin keskittymällä tulevaisuuden tekniikkaan samalla, kun ne tukevat varhaisen päivän operatiivisia tarpeita, joista jotkut tuntuvat juuri nyt British Airwaysissä kaksi vuotta hänen hallintaoikeus. Loppujen lopuksi operatiiviset muutokset tässä mittakaavassa kestävät usein vuosia, ei päiviä.

Koska aiempien pitkien panostusten mahdolliset hedelmät tech-tekniikassa tulevat etusijalle todellisissa matkoissasi nykypäivän matkamaailmassa, meillä on enemmän mennä sisään British Airwaysin tuomiomme maailman johtavana lentoyhtiönä. Yksi asia on varma: tulevaisuusinnovaatiot ovat tänään herra Cruzin keskeinen painopiste. Numerot eivät valehtele, ja me tiedämme, että arvoituksellinen toimitusjohtaja tarkastelee heitä yhdessä monitahoisten tietotieteilijöiden ryhmien kanssa.

Jos lentoyhtiö voi tehdä numerot kaikille, tavalla, jolla koemme joko kädet tai kulissien takana tehdä asioita lentoillamme niin kuin toivomme useammin, British Airwaysin tulevaisuudessa on syytä optimismiin.

Pankkien mainostaja ei anna tai tilannut vastauksia. Pankin mainostaja ei ole tarkistanut, hyväksynyt tai muutoin hyväksynyt vastauksia. Pankin mainostajan vastuulla ei ole varmistaa, että kaikkiin viesteihin ja / tai kysymyksiin vastataan.